تحولات منطقه

۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۸
کد خبر: ۹۶۸۰۷۲

یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ارتباط آلودگی هوا با سرطان را تشریح کرد.

آیا سونامی سرطان در ایران اتفاق می‌افتد؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

حسین فودازی، متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد ارتباط آلودگی هوا و سرطان اظهار کرد: سرطان یک بیماری چندعاملی است و در واقع عوامل مختلفی بر بروز این بیماری تأثیرگذاراست که شامل ژنتیک و عوامل محیطی می‌شود.

وی افزود: عوامل محیطی شامل موارد بسیار زیادی مانند سیگار، سبک زندگی نامناسب، مواد غذایی و... می‌شود؛ اما برخی از آلاینده‌ها در سوخت‌های فسیلی وجود دارد که میزانش بیش از حداست و امکان ابتلا به سرطان خونی و گوارشی را افزایش می‌دهد.

متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی گفت: نکته حائز اهمیت این است که زمانی که آلودگی زیست محیطی ایجاد و خاک آلوده می‌شود در مواد غذایی تاثیرگذار است و به دنیال این موضوع سرطان دستگاه گوارشی افزایش پیدا می‌کند.

فودازی ادامه داد: اینکه آلودگی هوا می‌تواند شانس سرطان را افزایش دهد ثابت شده است و می‌تواند عواملی مانند ریزگرد و... است اینکه سونامی سرطان ایجاد می‌شود نیاز به زمان و مطالعه دارد.

وی ادامه داد: در ایران برخی اوقات از این عبارت استفاده می‌شود که ما «سونامی سرطان» داریم که لازم به توضیح است. شاید این اندازه ترساندن به نوعی درست نباشد ولی از یک سو نیز ما باید توجه زیادی داشته باشیم. به طور کلی در وضعیتی که اکنون قرار داریم، میزان شیوع سرطان نسبت به میانگین کشورهای غربی کمتر است ولی اتفاق دیگر رخ می‌دهد و آن این که سرعت افزایش سرطان در کشور ما تقریبا جزو کشورهای اول در دنیاست.

متخصص رادیوتراپی تاکید کرد: در کشور ما سرطان معده نکته بسیار مهمی است که بیشتر یک معضل بهداشتی است. سرطان معده در دنیا ششمین سرطان شایع است ولی در کشور ما شایع‌ترین سرطان محسوب می‌شود. علت این است که ما وضعیت غذایی خوبی نداریم و باید به این موضوع واقع‌بینانه نگاه کنیم. وضعیت کشاورزی ما وضعیت مناسبی نیست. مصرف کودهای شیمیایی و سموم در کشت غلات در کشاورزی ما بیش از حد است. زمانی که تغییر در وضعیت کشاورزی ایجاد می‌شود، این تغییر آب و خاک را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در چند سال آینده مشکلاتی ایجاد می‌کند که یکی از نمودهای آن سرطان معده است.

وی اظهار کرد: مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توانم داشته باشم، حذف دخانیات است. دومین موضوع، ایجاد تغییر سبک زندگی است، کنترل وزن بسیار مهم است. همچنین لازم است هفته‌ای پنج جلسه، ۳۰ دقیقه ورزشی داشته باشیم که ضربان قلب را به یک و نیم تا دو برابر حالت عادی برساند که بهترین نمونه دویدن آهسته است.

این متخصص رادیوتراپی انکولوژی درباره راهکارهای جلوگیری از افزایش شیوع سرطان در کشور، گفت: در تمام دنیا، دو راهکار بیماریابی و پیشگیری، مورد توجه قرار گرفته که ما هم از این موضوع مستثنی نیستیم.

وی ادامه داد: درمان سرطان پرهزینه است و از همین رو؛ پیشگیری خیلی مهم است، به طوری که باید از طریق تغییر در سبک زندگی، اقداماتی را انجام داد که از افزایش موارد سرطان جلوگیری کند.

منبع: آنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha